Jump to content
Cover for Godmorgon Digistan!
Isbn: 978-91-8556-911-3
Publisher: Anderson Audio
Category:
Society & Culture
Accessible since: May 2012
Narrator: Ulf Wickbom
Length: 5 hours 24 minutes

Audiobook

Godmorgon Digistan!

Digistan är vår nya tillvaro, formad och styrd av IT och globaliseringen. Digistan är den moderna teknologins överallt och ingenstans. Mobilitet är vårt dagliga tillstånd.

Det finns mycket som är bra med Digistan: Miljarder människor får samma tillgång till information och samma förutsättningar att forma sina liv. Vi kan nås på andra sidan jordklotet på samma klara telefonlinje som om vi var i huset intill. Vi kan lämna det instängda kontoret och jobba var vi vill i världen. Men - när man är lika lätt att få tag på antingen man är i Burma eller Båstad, finns det då inte en risk att en del av det exotiska med att resa långt bort försvinner? Och hur tillgängliga vill vi egentligen vara?

Vad händer med vår verklighetsuppfattning när vi allt oftare "avskärmar" oss från världen med mobiltelefonen, datorn och TV-apparaten?

Digistan - en paradox.

Ulf Wickbom (född 1944) har varit reporter på Svenska Dagbladet, Veckans Affärer och Rapport. 1983-84 var han chefredaktör för nyhetsmagasinet 7dagar. För många radiolyssnare är han känd som krönikör i söndagsprogrammet Godmorgon, Världen!

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone