Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Aktiverande konferenser – där samtal är regel
Isbn: 978-91-5193-526-3
Förlag: ComEd
Kategori:
Pedagogik Samhälle & politik IT & teknik Media & kommunikation Naturvetenskap Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Aktiverande konferenser – där samtal är regel

Boken baseras på författarens erfarenheter av att ha arrangerat och deltagit i nationella och internationella konferenser som helt eller delvis byggt på aktiva samtal mellan deltagarna i stället för passivt lyssnande till föredrag och paneldiskussioner. 

För att ta del av aktiviteter där någon eller några få vänder sig till många tysta åhörare behöver man numera inte resa till en konferens. De finns i stor utsträckning att tillgå i elektroniska medier som är lätta att nå hemifrån. Att möta många andra och samtala med dem om det som gemensamt intresserar kan vara svårare utan att personligen mötas på en konferens. Men ska det fungera gäller också att konferensen är så utformad att dessa möjlighet för givande samtal skapas. 

I boken redovisas erfarenheter av metoder som provats i verkligheten och gett goda resultat samt tips om hur aktiviteter som bygger på samtal kan arrangeras för att ge bästa utbyte.

Kapitel:1. Konferenser i förändring. 2. Konferensens mål. 3. Mina konferenser. 4. Samtalet som resurs. 5. Platser för samtal. 6. Monolog, dialog, multilog. 7. Idémarknad. 8. Tips till aktivator. 9. Tematorg. 10. Stormplats. 11. Planschvägg. 12. Seminarier, kurser, verkstäder, samtalsgrupper. 13. Utställningar. 14. Måltider skapar kontakter. 15. Organisera en konferens.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone