Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ada löser ett brott
Isbn: 978-91-8933-329-1
Förlag: Speja Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Ada löser ett brott

Ada är tillbaka med sin största utmaning hittills

Den här höstterminen inträffar två brott. Ett benbrott. Och så ett RIKTIGT brott.

Det sitter en man och tigger utanför affären där Ada bor. Han heter Florian och Ada brukar säga hej till honom. Ibland ger mamma och pappa honom pengar. Florian har fyra barn i Rumänien och Ada har sett dem på ett fotografi och lärt sig namnen. Hon vill gärna ge dem julklappar och startar en insamling i klassen. Det blir många julklappar men innan Ada hinner ge dem till Florian, så försvinner de på ett mystiskt sätt. Ada blir förtvivlad. Och väldigt arg. Det är ju ett BROTT! Ada bestämmer sig för att hitta tjuven. Och det visar sig vara en person som hon tycker mycket om

Ada löser ett brott är en rikt illustrerad högläsningsbok, men också en perfekt bok för den som precis har lärt sig att läsa själv. Med hög igenkänning berättar Malin Clausson och Cissi Welin om orättvisor och motgångar, överraskningar och stora besvikelser.    

Malin Clausson är journalist och författare med bakgrund som reporter och redaktör på bland annat Göteborgs-Posten och Faktum. Malin har också gett ut ett flertal böcker, bland annat böckerna om Ada som också blivit barnradio. Malin bor i Göteborg med stor familj.

Cissi Welin är illustratör och tecknare, numera som frilansare, men med bakgrund som tidningstecknare under 25 år på Göteborgs-Posten. Bor i Landvetter med sina två barn och har tidigare illustrerat flera böcker, bland annat de populära böckerna om Ada.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone