Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Marskalkstaven
Isbn: 978-91-9845-015-6
Förlag: Notvarp Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2021
Uppläsare: Martin Halland
Length: 9 timmar 56 minuter

Ljudbok

Marskalkstaven

Marskalkstaven är en fristående uppföljare till den uppskattade romanen Operation Notvarp, där samma huvudkaraktärer återkommer i en ny militärpolitisk thriller. En spänningsroman som utspelar sig 1984, under en intensiv del av kalla kriget.
Sveriges överbefälhavare David Ek dras in i en internationell vapenhärva och chefen för säkerhetspolisen riktar sina misstankar mot Sveriges militärledning. Lojaliteter sätts på prov och de redan existerande samarbetssvårigheterna mellan försvarsmakten, säkerhetspolisen och regeringen förvärras. Situationen eskalerar snabbt då det svenska samhället utsätts för ett väpnat angrepp och till slut tvingas överbefälhavaren att fatta ett beslut som äventyrar Sveriges statsskick.
Marskalkstaven är en spännande thriller med rävspel och action som tar fasta på ett antal av varandra oberoende händelser som inträffade under kalla kriget. Historien tenderar som bekant att återupprepa sig i nya skepnader och vem vet när det är dags igen?

Mikael Nyman debuterade med ubåtsthrillern Operation NotvarpMarskalkstaven är hans andra skönlitterära verk. Han har tidigare varit verksam som analyschef i olika befattningar från 90-talet fram till idag. Med erfarenhet av avtalsförhandlingar i internationella sammanhang, samt utlandsstationering. Dessförinnan genomförd värnplikt och kadettskola under 80-talet, under kalla kriget innan Berlinmurens fall.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone