Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lola uppochner
Isbn: 978-95-2333-432-8
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare: Birthe Wingren
Length: 16 timmar 4 minuter

Ljudbok

Lola uppochner

Monika Fagerholms populära thriller - nu som ljudbok inläst av Birthe Wingren! Lola uppochner är en berättelse om flickor med och utan makt, i ett trångt sammanhang.

Jana Marton återvänder till sin barndoms stad Flatnäs, bjuden till en middag för att fira ”höstens intåg”. Småstaden är släpig och middagen får en drastisk vändning när mordet på Flemming Pettersson kommer på tal. Det var år 1994 och Jana Marton hittade kroppen. Mördaren hittade ingen.

I centrum står tre tonårsflickor: Den rullstolsburna Anita i Kvarnen, hennes syster Ca Bäck som har en affär med kommunalpampen och så Jana Marton. Det är en stad där alla känner alla, från polisen till brottslingen, från butiksägaren till butikstjuven. M/S Estonia har nyss förlist, men trots att döden tränger in från fyra väderstreck överlistas den gång på gång av berättelsens vilda livsmod och humor. 

 Monika Fagerholms roman från 2012 har blivit teveserie, en finlandssvensk Twin Peaks, och översatts till flera språk. Monika Fagerholms senaste roman Vem dödade bambi? utkom på Förlaget 2019 och belönades med Nordiska Rådets pris för litteratur.

 ”För varje bok är det som om hennes romanvärld växer, förgrenar sig, bildar en allt tätare och snårigare växtlighet.

Och ändå. Ändå är Monika Fagerholm en så oerhört inbjudande författare.” – Annina Rabe, Svenska Dagbladet

 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone