Jump to content
Cover for 13 timmar
Isbn: 978-91-8968-807-0
Publisher: Bokförlaget Nona
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: November 2022
Narrator: Johan Svensson
Length: 9 hours 18 minutes

Audiobook

13 timmar

Den 11 september 2012 gick terrorister till attack mot det amerikanska konsulatet och ett närbeläget CIA-annex i libyska Benghazi.

Ett team på sex kontraktsanställda amerikanska säkerhetsoperatörer ingrep för att slå tillbaka attackerna och skydda de amerikaner som tjänstgjorde på de båda anläggningarna. I stridens hetta tvingades dessa män fatta en rad tuffa beslut för att avvärja en ännu större tragedi.

I 13 timmar berättar de för första gången om den dramatiska händelseutveckling som har väckt så många frågor runt om i världen. Det är en personlig och fängslande redogörelse från slagfältet om de 13 timmar när kulorna ven, byggnader brann och liv räddades, förlorades och förändrades för alltid.

13 timmar är en ärlig, insiktsfull och mycket intensiv förstahandsredogörelse om en natt som länge har varit höljd i mystik och kontroverser.

Mitchell Zuckoff är biträdande professor i journalistik vid  Boston University och har tidigare publicerat sex facklitterära verk. Säkerhetsteamet består av de fem överlevande CIA-operatörer som deltog i räddningsinsatsen vid konsulatet i Benghazi den 11 september 2012 och de efterföljande  angreppen mot CIA-annexet.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone