Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I skuggan av ett krig
Isbn: 978-87-2858-241-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Anna Godenius
Length: 13 timmar 42 minuter

Ljudbok

I skuggan av ett krig

En gripande roman baserad på verkliga händelser – om livet före, under och efter ett världsomvälvande krig.

Berlin, tidigt 1930-tal. Elisabeth är sin mors främsta resesällskap och tillsammans utforskar de Europas huvudstäder tillsammans. Det finns en förväntan i luften, en hoppfullhet om hur livet ska bli.

Han är stilig och hon vacker. Hans leende lyser upp dansgolvet och samtalsämnena avlöser varandra lika graciöst som deras dans. Han heter Paul och är läkare i Berlin, från första stund är han och Elisabeth oskiljaktiga. Han hälsar på henne i barndomshemmet i Sverige. Förälskelsen blomstrar snabbt och inom kort gifter de sig, efter missfall får de till slut två barn tillsammans.

Berlin, sent 1930-tal. Kriget är nu ett faktum. Privatlivet stormar lika kraftigt som det krig som härjar. Otrohet och sjukdom lägger sig som en blöt filt över det en gång lyckliga paret och när krigets verkliga hot når den lilla familjen efter otaliga nätter av bomber och skyddsrum flyr Elisabeth staden för landet med sina två små barn. Separerade, endast rumsligt för tillfället. Elisabeth får tillfälle att återvända till sitt barndomshem i Sverige tillsammans med barnen, Paul stannar än en gång kvar i Berlin.

Kommer de någonsin att få se varandra igen? Klarar deras relation de prövningar den mött? Och orkar de kämpa för den kärlek som en gång funnits mellan dem efter en lång tid isär och med framtidens ovisshet?

Christine Henrich är en svensk-tysk läkare och författare, född i Berlin och uppvuxen i Skåne.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone