Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bildning, business och blues: En friskoleentreprenörs resa över 30 år
Isbn: 978-91-8976-832-1
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Sebastian Karlsson
Length: 7 timmar 16 minuter

Ljudbok

Bildning, business och blues: En friskoleentreprenörs resa över 30 år

Johan Sjölin har ägnat hela sitt yrkesliv åt att utbilda framtidens musiker och artister. Som medgrundare och skolledare på Rytmus (musikgymnasium 1993) och Pops Academy (grundskola 2015) har hans skolor under 30 år på ett framgångsrikt sätt utvecklat barn, ungdomar och unga vuxna med musiken och kreativiteten som kraft. Oavsett om de studerande senare valt musiken som hobby eller yrke. Och du har garanterat många gånger hört musik av hans f.d. elever i strömmande media, TV och radio genom åren!

Läs boken om friskolornas villkor då och nu, om förutsättningarna som i början av 1990-talet knappt fanns. Läs om felrekryteringarna, skolpengskaos, politiker som skapar oordning och om det overkliga samarbetsprojektet med Kina och USA. Läs om kreativitetens stora betydelse för barns och ungdomars utveckling och om fantastiska elevresultat! Läs om en entreprenör som har fokus på värderingarna och som brinner för sin sak. Och om hans pianolärare som jagades av den Sovjetiska underrättelsetjänsten.

Här finns inte svaren på alla frågor om hur den svenska skolan skall förändras. Men här finns några av Johan Sjölins erfarenheter och reflektioner beskrivna efter ca 30 år som skolledare i olika roller både på grundskola och gymnasium. Det är många som har idéer om hur skolan skall förbättras, så låt oss bl.a. lyssna på dem som har egen erfarenhet. Själva professionen. Det här är en av rösterna.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone