Jump to content
The library informs: Alla digitala lån görs nu på https://biblio.app/library
Cover for Maskrosfrön och karyatider
Isbn: 978-91-8094-061-0
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: February 2024

E-book

Maskrosfrön och karyatider

Romandebut av en av vårt lands ledande dramatiker

»Maskrosfrön och karyatider är lika mycket en sorgesång över en försvunnen plats som ett löfte om att det alltid kommer finnas en ny plats att rota sig på.« Maria Hymna Ramnehill, Göteborgs-Posten

»Kanske har jag inte läst ett mer säreget svenskt prosaverk sedan jag läste Katarina Frostensons Berättelser från dom. Det säger något om sprängkraften i Ouzounidis bok« Björn Kohlström, Bernur

En farfarsmor vandrar med sina barn från Svarta havet, några av dem dör och begravs längs med vägen. En flicka offras men återuppstår ändå gång på gång.
Maskrosfrön och karyatider utspelar sig i en skog någonstans på landsbygden, i en glänta med hagar, omgiven av skogens vilda djur, dit berättarjaget flyttar, kanske flyr.
Ett barn, som hittills varit en dröm, dyker en tidig morgon upp i stallgången, som om det alltid stått där och ryktat sin häst. Snart ger de sig ut på en resa till sitt andra land, platsen där allting började.
En roman om flyktberedskap som gått i arv genom generationerna, i en värld där gränserna mellan historia och framtid, människa och djur, tycks upplösta.

CHRISTINA OUZOUNIDIS [f. 1969] är en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik. Hon har tilldelats ett stort antal priser och finns översatt till ett flertal olika språk. Maskrosfrön och karyatider är hennes första roman. 

»Efter drygt tjugo år i teaterns tjänst romandebuterar Ouzounidis med den fascinerande, poetiskt arkaiskt förtätade Maskrosfrön och karyatider.« Kristofer Flensmarck, BTJLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone